خانه / دسته‌بندی نشده / ورود برنج دونوج (رتون) مازندران به بازار

ورود برنج دونوج (رتون) مازندران به بازار



به گزارش خبرنگار ایرنا ، برنج دونوج (رتون) از پرورش دوباره ساقه های شالی پس از برداشت محصول اول به دست می آید.
نخستین برداشت شالی رتون از شالیزارهای روستای ‘ منگل ‘ سوادکوه شمالی آغاز شد ، جائی که به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ، به دلیل تداوم هوای گرم ، شالی رتون زودتر از موعد مقرر به مرحله برداشت رسیده است.
قاسم حکمت شعار روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت : شالی دونوج برداشت شده از طارم محلی زودرس مشهور به 75 روزه است .
وی افزود : امسال از یکهزار و 624 هکتار شالیزارهای این شهرستان حدود 500 هکتار به روش دونوج کشت شده است.
** افزایش قیمت برنج کشت اول
بررسی های میدانی خبرنگار ایرنا نشان می دهد محصول جدید دونوج با قیمت هر کیلو 11تا 12 هزار ریال هم اکنون در شالیکوبی های مازندران عرضه می شود .
هر ساله با ورود این برنج ، قیمت انواع برنج کشت اول از جمله طارم محلی در شالیکوبی های استان اندکی افزایش می یابد.
برنج طارم محلی که پیش از این بین 93 تا 102 هزار ریال عرضه می شد ، هم اکنون به 97 تا 105 هزار ریال در هر کیلوگرم رسیده است.
علت بالا بودن قیمت برنج دونوج در مقایسه با دیگر ارقام ، تولید آن به صورت بیولوژیکی و استفاده نکردن از سموم ،برخورداری از ارزش غذایی زیاد ،کیفیت بهتر و داشتن عطر و طعم مناسب تر است.
برنج رتون اغلب به صورت سفارشی و با مقدار کم توسط رزازان عرضه می شود و این موضوع نیز یکی از دلایل بالا بودن قیمت این رقم به شمار می رود .
** کشت دونوج در 50 هزار هکتار
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم امروز به خبرنگار ایرنا گفت که امسال در 50 هزار هکتار از شالیزارهای استان پرورش ساقه برای برداشت برنج دونوج انجام شده است.
عزیزالله شهیدی فر افزود : علاوه بر این ، 35 هزار هکتار از زمین های شالیزاری استان هم پس از برداشت محصول کشت اول ، دوباره نشا کاری شده است .
وی وضعیت کشت دوباره برنج و پرورش ساقه را مطلوب ارزیابی کرد و گفت که برداشت برنج دونوج در استان آغاز و همزمان وارد بازار شده است .
معاون جهاد کشاورزی مازندران دلیل اصلی افزایش قیمت و بالا بودن تقاضای برنج طارم محلی کشت دوم و رتون را کمبود عرضه و طعم مناسب تر آن عنوان کرد.
مشتریان برنج دونوج علاوه بر خریداران سنتی ، بیشتر صاحبان هتل ها و رستوران های صاحب برند از اقصی نقاط کشور هستند.
این نوع برنج علاوه بر خوش طعم و عطر بودن ، در مقایسه با برنج کشت اول از کم ترین میزان سم و کود در تولید آن استفاده می شود و بسته به وضعیت آب و هوایی ، میزان شکستگی آن هم به مقدار زیادی کمتر از انواع دیگر است .
خوش پخت بودن و حجیم شدن هنگام پخت بدون این که کیفیت و یا شکل دانه ها تغییری پیدا کند ، از دیگر ویژگی های این نوع برنج است ، وضعیتی که مادران مازندرانی از آن به عنوان ‘ پجا ‘ (پر برکت ) بودن یاد می کنند.
بر اساس آمار جهاد کشاورزی مازندران ، امسال 213 هزار هکتار از زمین های مازندران زیر کشت اول شالی رفته است و مقدار تولید نیز از 950 هزار تن سال گذشته امسال به حدود یک میلیون و 50 هزار تن رسید.
مازندران 42درصد برنج کشور را تولید می کند.
خبرنگار : سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6990/1654



انتهای پیام /*