خانه / دسته‌بندی نشده / پایان برداشت محصول برنج در گیلان

پایان برداشت محصول برنج در گیلان



حبیب جهانساز روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال در بخش های زیادی از شالیزارهای استان گیلان، به جای سموم شیمیایی، از مبارزه بیولوژیک استفاده شد که با شرایط مساعد آب و هوایی، برنج بسیار مرغوبی به دست آمده است.
وی ادامه داد: هر سال از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای گیلان، ۷۵۰ هزار تن برنج سفید به دست می اید که امسال این میزان تولید به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی، برداشت ۸۵۰ هزار تن محصول برآورد می شود .
جهانساز یادآور شد: سال گذشته ۷۰ هزار هکتار شالیزار گیلان به روش مکانیزه کشت شده بود که این میزان امسال به بیش از ۱۰۳ هزار هکتار رسیده است.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان، در سال جاری محصول ۱۲۴ هزار هکتار شالیزار استان با کمباین و ۲۲ هزار هکتار نیز با دروگر برداشت شد که این میزان نیز نسبت به سال گذشته بیش از ۳۰ درصد افزایش دارد.
وی بیان داشت: خوشبختانه با اقبال عمومی مصرف کنندگان کشور به برنج با کیفیت داخلی طی چند سال اخیر ، همه تولیدات سالانه به بازار مصرف عرضه می شود و برخلاف سالیان گذشته، هیچ برنجی در انبارهای کشاورزان و کارخانه داران، باقی نمی ماند.
جهانساز گفت: در سال های گذشته به دلیل تبلیغات واهی و گسترده، اکثر بازار برنج کشور در تصرف انواع برنج خارجی بود که ارزان تر از تولید داخلی نیز عرضه می شد ولی خوشبختانه طی سال های اخیر به کمک رسانه های گروهی، سطح اطلاعات مردم ارتقاء یافته و آنان مصرف برنج با کیفیت داخلی را نسبت به برنج خارجی حتی با قیمت گران تر، ترجیج می دهند.
به گفته جهانساز، در حال حاضر انواع برنج خارجی از کیلویی سه تا هفت هزار تومان و انواع برنج داخلی نیز از کیلویی ۹ تا ۱۳ هزار تومان در بازار عرضه می شود و در واقع مصرف کننده قیمت کیفیت برنج را پرداخت می کند و دستش برای انتخاب باز است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: گرچه هیچ نیازی به واردات برنج وجود ندارد و بازار کاملاً در حالت تعادل است، اما بعید به نظر می رسد حتی با ورود برنج های خارجی جدید به بازار، این تعادل بهم بخورد.
بیش از ۳۱۷ هزار بهره بردار بخش شالیکاری گیلان همه ساله برای کاشت برنج ، ابتدا در فصل زمستان دو نوبت زمین های شالیزاری را همزمان با بارش های زمستانه شخم می زنند تا هم زمینه نفوذ آب به خاک را فراهم آورند و هم نسل آفات باقیمانده در پوشش گیاهی نابود شود. شخم زمستانه در کاهش میزان نیاز شالیزارها به آب در فصل کاشت و داشت نقش مهمی دارد.
پس از آن در نیمه اول فروردین ماه، خزانه گیری نشاء برنج آغاز می شود و از نیمه دوم فروردین تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه، نشاء برنج دستی یا مکانیزه به زمینی که از قبل با تیلر آماده و سپس آب تخت شده، منتقل می شود.
از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا اواسط نیمه اول تیرماه نیز فصل داشت برنج است که در این مدت، وجین و مراقبت های گیاهی انجام می شود. از اواخر نیمه دوم تیر تا پایان شهریورماه نیز به تناسب جدول زمان کاشت، فصل برداشت برنج در استان گیلان است.
استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج بعد از استان مازندران را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود.
بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
خبرنگار : نصرالله ابراهیمی**انتشاردهنده:امیرحسین کبیری
۶۰۷۰/۲۰۰۷



انتهای پیام /*